úterý 25. května 2021

Recenze ✩ Mlha nad Shadow Sands ✩ Robert Bryndza

Autor: Robert Bryndza
Originální název: Shadow Sands
Přeložila: Kateřina Elisová
Grafická úprava: Roman Křivánek
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok a místo vydání: 2020, Praha
Vazba knihy: vázaná s přebalem
Počet stran: 384
Zdroj: moje knihovna
1. vydání
ISBN 978-80-271-2898-3

2. díl ze série Kate Marshallová – zde mohou být zodpovězeny otázky z předešlého dílu!!

O knize:
Kate Marshallová si se svým synem užívá volné chvíle. Rozjeli se k vodní nádrži Shadow Sands, kde si chtěli zaplavat a potápět se. Jenže Kate objeví mrtvé tělo mladého muže, který jak se záhy ukáže, býval skvělým plavcem. Jejich radostné chvíle jsou tatam a Jake je v šoku. Co takováto situace se synem Kate udělá? A proč bylo ve vodní nádrži tělo nebohého muže? Kate si je s jedním jistá, něco tu nehraje. Její šestý smysl jí napovídá, že je v tom něco víc a rychlé ukončení vyšetřování a pochybné zprávy ji v tom jen utvrzují. Se svým asistentem Tristanem se pouští do nebezpečného vyšetřování, které je může stát všechno…

Můj názor:
Robert Bryndza je u nás velice oblíbený autor. Svou sérií s Erikou Fosterovou si získal nejednoho čtenáře a již druhým dílem si své místo utvrzuje s další vyšetřovatelkou Kate Marshallovou. Knihy Mlha nad Shadow Sands se opět zhostilo nakladatelství Cosmopolis, které spadá pod hlavičku Grada Publishing.

Chceš se se mnou dotknout hvězd?
Jak už to s Robertem bývá, příběh je napsán velmi poutavě a plno nevyslovených otázek nenechá knihu jen tak odložit. Cosmopolis se navíc drží své zajeté rutiny, co se zpracování knihy týče. Takže děj jen odsýpá a padesát osm kapitol uteče jako nic.

Kate je velmi vnímavá a už od první chvíle jí na mrtvém muži něco nesedí. Její asistent Tristan je stejného názoru, a tak se po hlavě vrhají do zakázaných vod. Policie je nesdílná a pokaždé se je snaží usadit. Vždyť s případem nemají nic společného a navíc je už vše uzavřené. Tak co se jim nezdá? Jenže Kate něco nesedí i na vodní nádrži Shadow Sands. Jaké tajemství jen skrývá? A kdo tuto vodní nádrž vlastní?

Co mohu vyzdvihnout, je ponoření se do vrahovy mysli. Jeho myšlenky jsou překvapivé, šílené a psychopatické. A ač se to zdá nad slunce jasné, vrahem je nakonec někdo jiný a Robert Bryndza si jeho odhalení nechává až do poslední chvíle. Je tedy jasné, že Kate s Tristanem to nebudou mít lehké. A závěrem zjišťujeme, že promyšlenost tohoto příběhu je znamenitá. Zápletka je skvělá, odhalení až s posledními stránkami a propletení zúčastněných osob nápadité.

Mlha nad Shadow Sands je výborná kniha. Je rozhodně lepší než její předchůdkyně Kanibal z Nine Elms, neboť je uvěřitelnější a více jsem se s hlavní hrdinkou sžila. A také se mi moc líbilo Tristanovo přiznání, jeho malé tajemství.

Bodování:
Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Cosmopolis, které spadá pod nakladatelský dům Grada Publishing! Knihu si můžete zakoupit zde.

2 komentáře:

  1. Tak to je době, že se ti knížka líbila. :) Já se zatím na autorovy knihy nechystám.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se asi Kanibal líbil asi o píď víc než Mlha.. Každopádně ale souhlasím, že kniha byla výborná :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas strávený čtením příspěvku a případným komentářem :)