úterý 27. října 2020

Recenze ✩ Tichá modlitba ✩ Angela Marsons

Autor: Angela Marsons
Originální název: Lost Girls
Přeložila: Tatjana Jandourková
Obálka: Diana Delevová
Nakladatelství: Knižní klub
Rok a místo vydání: 2017, Praha
Vazba knihy: vázaná s přebalem
Počet stran: 424
Zdroj: knihovna
1. vydání
ISBN 978-80-242-5811-9

3. díl ze série Případy Kim Stoneové – zde mohou být zodpovězeny otázky z předešlých dílů!!

O knize:

Noční můra všech rodičů se dvěma rodinám splnila. Jejich malé holčičky, Amy a Charlie, byly uneseny. Příchozí sms zpráva vše potvrdila a únosce si stanovil požadavky. Jenže… Přežít může jen jedna holčička a s tím se ani jedna rodina nehodlá smířit. Kim Stoneová je pověřena, aby únosce našla a dívky tak zachránila. Podaří se jí to dříve, než se některé něco stane? A co vlastně stalo Suzie? Proč se nevrátila?  

Můj názor:
Po Ďábelských hrách jsem neodolala a okamžitě se pustila do Tiché modlitby. Kniha opět slibuje nabušený příběh, od kterého se nebudete chtít odtrhnout. Je to ale skutečně tak? 

Ztratily se dvě. Vrátit se může jen jedna.
Ti druzí mají smůlu. Jejich holčička zemře… 

Kniha je pořádná bichle nejen od pohledu, ale i co se hmotnosti týče. Je totiž pěkně těžká. Angela Marsons na necelých čtyři sta třiceti stránkách rozehrála hru, která se nejednomu zakousne do kůže. A není se čemu divit.

Amy a Charlie jsou nejlepší kamarádky. Tráví spolu veškerý svůj volný čas a jejich rodiče se stali příteli. Jenže jednoho dne je někdo unesl a oběma rodinám přišla sms zpráva. Ta druhá je však ještě horší. Jedna rodina se musí postavit té druhé, aby zachránila svou devítiletou holčičku. Kim Stoneové to celé přijde strašné, nechápe však, proč jí byl tento případ udělen. Pohřešované osoby nehledá, s únosci a výkupným nemá žádné zkušenosti. Jak by mohla tedy dvě malé holčičky dostat v pořádku domů?

Kim se do případu ponoří. Se svým týmem se nastěhuje do domu jedné z rodin, kde si udělají základnu. Vše chtějí mít pod kontrolou a kdykoli by dostali další textové zprávy, chtějí být u toho. Celé se to navíc podobá nedávnému případu jiných holčiček, Emily a Suzie. Vrátila se však jen jedna. Pro Kim to byla rána. Když se jí podařilo zjistit jisté okolnosti, přišla další. Únosce v tom nejede sám a sledují její kroky. Jak má tedy Charlie s Amy zachránit?

Nejenže má policie co dělat, aby včas našla pohřešované dívky, ale ještě se musí potýkat s dotěrnými novináři. Nevadí, že poškodí rodiny a udělají ještě větší díru do srdcí, ale hlavně že budou mít tu největší bombu. Tak trochu mi ona novinářka připomínala Kamilu Klikovou z Četnických humoresek.

Tichá modlitba si mě postupně získávala a stejně jako Kim jsem chtěla najít Amy s Charlie. S nimi tu máme pár kapitol, kdy jedna druhé dodávají odvahu a jejich strach je skoro hmatatelný. Bolest rodičů je stále se stupňující a není se čemu divit. Jejich situace není normální a rozhodnout o osudu dítěte té druhé rodiny je více než šílené. Kdo by mohl něco takového chtít? S každou stránkou se stupňuje napětí a konečné vyústění je nečekané. Ano, toto jsem opravdu nečekala! 

Pokud jste Tichou modlitbu ještě nečetli, vřele doporučuji. Dočkáte se skvělé jízdy, kdy nebudete chtíti knihu odložit. A že jsem jí nedala plný počet? Tu poslední si schovávám na další, ještě skvělejší díl. Takže tady bych klidně dala čtyři a půl.

Bodování:

4 komentáře:

  1. Moc pěkně napsaná recenze :) Koukám, že pokračuješ ve čtení této skvělé série :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) To ano, ráda bych ještě jeden nebo dva díly letos ráda přečetla, ale čekám, až otevřou knihovnu :D

      Vymazat
  2. Číst o únosech dětí je podle mě vždycky horší, než když se jedná o dospělé... je to mnohem děsivější zážitek. Přesto mě celá tahle série zaujala. Moc pěkná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to každopádně. Některé pasáže se mi nečetly nejlépe. Jsem ale ráda, že jsem ji četla. A těším se na další díly :)

      Vymazat

Děkuji za Váš čas strávený čtením příspěvku a případným komentářem :)